Jak správně pečovat o své šperky

Přejete si, aby vaše prstýnky, náušnice či náhrdelníky vypadaly stále jako nové?

Péče o šperky je tak neodmyslitelnou součástí. Správná péče vede k zachování kvality šperků a k udržení pěkného stavu jako když jste si je prvotně pořídili. Existuje pár základních doporučení, které při jejich dodržení, zajistí vašim šperkům dlouhá léta!

Čemu šperky vyvarovat?

Aby nedocházelo k poškozování šperků, je vhodné je vyvarovat sportovním aktivitám, zejména těm, při kterých by šperky mohly být vystaveny přebytečnému potu. Dalším faktorem, který šperky zbytečně zatěžuje, je samotná voda. Při manipulaci s vodou, je tedy vhodné šperky vždy odložit. Ať už při koupání, sprchování či mytí nádobí. S tím se pojí i vyhnutí se různým chemikáliím, může se jednat o čistící prostředky nebo také právě parfémy a krémy.

Jak šperky správně uchovávat?

Když se tedy šperky rozhodneme odložit, je potřeba myslet na to kam. Mnoho lidí si totiž neuvědomuje, jak velký vliv na životnost šperků může mít způsob jejich skladování. Aby se předešlo zbytečnému opotřebení, při nenošení je vhodné šperky uložit do uzavíratelné šperkovnice. V uzavřené šperkovnici jsou vaše šperky chráněné před slunečním zářením. Jednotlivé prsteny, náušnice i náhrdelníky by měly být uloženy nejlépe samostatně, aby nedocházelo k vzájemnému poškrábání šperků. Ideálním místem pro skladování vašich malých radostí je právě šperkovnice Sylviene.

Jak čistit šperky?

Ať už nosíte šperky na ples, do práce nebo jen ve volném čase, koneckonců je potřeba je správně čistit. Každý šperk je individuální a čištění se liší od materiálu a typu šperku. O tom, jak čistit stříbrné šperky si můžete přečíst ZDE.

To vše jsou malé kroky k lepší péči o vaše šperky. Pokud se rozhodnete na zmíněná doporučení dbát, vaše šperky si zachovají svou hodnotu a budou vám sloužit o mnoho déle!